söndag, september 13, 2009

Friterad blomkål med fetadip

Från Meze Maritime och syns på bilden i förra inlägget

Frityrsmet:
1 ägg
1 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
svartpeppar från kvarnen

Vispa ihop alltsammans och doppa bitar av blomkål i.
Stek dem i tjockt med solrosolja i en gryta, vänd på dem emellanåt och låt dem rinna av på papper.

Feta och yoghurtdip

Så enkelt, jag fattar inte varför jag inte gjort det innan

50 g fetaost mosas med gaffel och blandas med 1,5 dl turkisk yoghurt och lite svartpeppar.
I boken skall det vara ett mynta dip till, men det var mörkt ute och jag insåg att jag skulle inte hitta myntan...

Nu vill jag göra lammfärspizzor, bläckfiskplättar, portlak i yoghurt, auberginer med tomat och yoghurt och lägga in fikon och sylta mandariner och........

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home