söndag, september 06, 2009

Ekorunda; Vidablick

Det var dags för Ekorunda i helgen igen och vi besökte Vidablick som ligger utanför Hörby, där vi åt grillad majs, gick en tipsrunda och plockade vår egen majs

Vi fick två sorter att välja på och valde den minst söta sorten


Förutom majs har man andra grönsaker och sålde även jordgubbsplantor. Man har dessutom en presentaffär och ett café som är öppet året runt och skulle du känna ett extremt majssug klockan 2 på natten kan du åka hit, plocka åt dig lite majs i "affären" och lägga pengar i springan i bordet...de vill inte bli väckta vid den tiden på dygnet!!
Kvällsmaten blev givetvis kokta majskolvar med ett smör från Mossagårdsbladet eller nästan från Mossagårdsbladet i alla fall...

Parmesan och örtsmör

50 g smör
0,5 dl riven parmesanost
lite svartpeppar
lite salt också
provencalsk örtkrydda eller liknande, ca 1 tsk

Blanda samman och servera med majskolvarna som jag kokte i ca 10 minuter i saltat vatten

Denna bild har inget med deras jordgubbsplantor att göra, det är en tesil i silikon som jag föll för häromdagen.

3 Comments:

Anonymous Helena Ljunggren said...

Åh, majs! Det har vi bestämt oss för att prova odla nästa säsong :)
Gott ser det ut iallafall!

ha en fin vecka!

11:32 fm  
Anonymous dennisMat said...

Där har man plockat mycket jordgubbar som liten....

3:25 em  
Blogger Matgalen said...

vad härligt att plocka egen majs, brukar alltid vilja stanna till men har inte blivit av hittills, men snart så

8:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home