Indiska kycklingspett
Vi tillbringade fredagen i Kristianstad till att börja med...sen blev det stranden! Efter att ha köpt en osthyvel i form av en älg ( Jag skall förklara i ett annat inlägg!) så tvingade jag in svägerskan på Cervera för att köpa en stekspade. Hon var inte så svårövertalad när vi stod framför Margrete skålarna så det blev ett set limegröna + lite annat och en tur tillbaka till bilen för att lasta in... På kvällen grillade vi Indiska grillspett från Arla
till 3 vuxna och 2 någorlunda välvilligt inställda barn behövs
500 g kycklingfilé, tinad
1,5 msk matyoghurt
1 msk curry
0,5 msk garam masala
0,5 tsk salt
Skär i bitar. Marinera minst 1 timme. Trä på spett och grilla. Det här är en rätt du kan spara till de mörka höstkvällarna då grillningen över glöd förtas av yoghurtsmaken. Detta är inget negativt men spara grillkolen till något annat tillfälle!
Till detta åt vi matyoghurt med mynta och en cous cous som är något slags standardrecept som antingen kan ätas varm eller kall.
Cous cous 3 vuxna och 2 mycket misstänksamma barn
grönsaker!!!!
0,5 röd lök
1 morot
0,5 röd paprika
några minimajs
eller vad som finns hemma
Fräs det i olivolja och tillsätt 2,5 dl vatten och en buljongtärning, grönsak, koka upp och tillsätt 2 dl cous cous. tag av värmen och låt stå bred vid att svälla. Hacka lite persilja, fluffa upp med en gaffel och tillsätt persiljan, krydda om du känner för det och servera varmt, kallt eller nånting mitt emellan...
till 3 vuxna och 2 någorlunda välvilligt inställda barn behövs
500 g kycklingfilé, tinad
1,5 msk matyoghurt
1 msk curry
0,5 msk garam masala
0,5 tsk salt
Skär i bitar. Marinera minst 1 timme. Trä på spett och grilla. Det här är en rätt du kan spara till de mörka höstkvällarna då grillningen över glöd förtas av yoghurtsmaken. Detta är inget negativt men spara grillkolen till något annat tillfälle!
Till detta åt vi matyoghurt med mynta och en cous cous som är något slags standardrecept som antingen kan ätas varm eller kall.
Cous cous 3 vuxna och 2 mycket misstänksamma barn
grönsaker!!!!
0,5 röd lök
1 morot
0,5 röd paprika
några minimajs
eller vad som finns hemma
Fräs det i olivolja och tillsätt 2,5 dl vatten och en buljongtärning, grönsak, koka upp och tillsätt 2 dl cous cous. tag av värmen och låt stå bred vid att svälla. Hacka lite persilja, fluffa upp med en gaffel och tillsätt persiljan, krydda om du känner för det och servera varmt, kallt eller nånting mitt emellan...
1 Comments:
Vad gott det ser ut! ;-)
Skicka en kommentar
<< Home