Rabarbersaft
Köpa saft är en märklig historia idag då safthyllorna till 90 % består av Fun Light i diverse smaksättningar!
När jag satte potatisen i lördags och sådde sockerärtor och borlottibönor plockade jag med mig lite rabarber hem och så dödade jag min första mördarsnigel.
Rabarbersaft
1 kg rabarber i bitar, behöver inte skalas
4 dl vatten
Koka upp och koka på svag värme tills rabarbern är mosig. Låt den rinna av, jag har en silställning men annars funkar det att lägga en handduk i en sil eller ett durkslag. Tänk på att handduken blir troligen inte sig lik igen!
När det runnit av tar man och mäter hur mycket saft man fått och så kokar man upp det igen med 6 dl socker/ l saft. Skumma och häll på flaskor, jag hade inga flaskor så jag körde glasburkar som jag satte fast locket på på en gång så de blir lite vakum i dem.
Receptet funkar till alla typer av frukt och bär, rabarber är gott att blanda med jordgubbar eller röda vinbär.
Etiketter: Flytande, Självhushållning, Syltat och saftat
1 Comments:
Det vattnas i min mun! Jisses så underbart gott det är!
Skicka en kommentar
<< Home