söndag, februari 10, 2008

Rotfruktspytt med nötfärs

Efter att faktiskt ha följt min planering hela vecka orkade jag inte göra biffar på fredagskvällen så jag gjorde denna lokala variant:

Rotfruktspytt med nötfärs 2 rejäla portioner

200 g nötfärs
300 g potatis, 2 stora Asterix
0,5 liten kålrot, 100 g
1 morot
0,5 palsternacka
1 liten gul lök
smör/olja till stekning
timjan
salt och peppar

Bryn först nötfärsen och lägg den åt sidan
Skala och tärna fint alla rotsakerna och hacka löken.
Stek detta färdigt i matfettet, helst i en teflonpanna, ha lite vätska i mot slutet så det inte blir sås torrt.
Tillsätt nötfärsen, smaka av med timjan, salt och peppar. Stekt ägg passar bra till och rödbetor också, själv körde jag cocktailtomater och solrosskott, varför variera sig?
Värmd i mikron dag 2 efter ridningen smakade det ännu bättre!

Etiketter: , , ,