Rotfruktspytt med nötfärs
Rotfruktspytt med nötfärs 2 rejäla portioner
200 g nötfärs
300 g potatis, 2 stora Asterix
0,5 liten kålrot, 100 g
1 morot
0,5 palsternacka
1 liten gul lök
smör/olja till stekning
timjan
salt och peppar
Bryn först nötfärsen och lägg den åt sidan
Skala och tärna fint alla rotsakerna och hacka löken.
Stek detta färdigt i matfettet, helst i en teflonpanna, ha lite vätska i mot slutet så det inte blir sås torrt.
Tillsätt nötfärsen, smaka av med timjan, salt och peppar. Stekt ägg passar bra till och rödbetor också, själv körde jag cocktailtomater och solrosskott, varför variera sig?
Värmd i mikron dag 2 efter ridningen smakade det ännu bättre!
Etiketter: 10 rätter med morot, 10 rätter med palsternacka, grönsaker, nötkött
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home