lördag, oktober 27, 2007

Cranks löktårta

Jag åt löktårtan vid ett flertal tillfällen på restaurangen när det begav sig, fast jag kommer inte ihåg att den såg ut så här. Enligt mitt minne var den hög och gräddades kanske i en springform. Jag gjorde lite byten; originalpajen var gjord på enbart grahamsmjöl, jag tog hälften graham/hälften vete och så bytte jag ut creme fraiche mot turkisk youghurt och till slut så var det 150 g cheddarost istället för ädelosten.

Löktårta 1 pajform

Pajdeg:
100 g smör
100 g grahamsmjöl
100 g vetemjöl
0,5 tsk salt
3 - 4 msk iskallt vatten

Fyllning:
500 g gul lök
50 g smör ( jag tog 25 g och teflonpanna )
2,5 dl turkisk youghurt
1 ägg
lite nyriven muskotnöt
100 g ädelost ( 17 % )

Mixa samman degen i matberedaren, tryck ut den och låt den ev. vila, förgrädda i 200 grader 10 - 15 minuter.
Skala och skiva löken. Fräs den i smöret.
Mixa samman övriga ingredienser i matberedaren och rör ner det i löken. Lägg i formen och grädda ca 40 minuter tills den har fin färg och stannat

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home