lördag, juli 21, 2007

Redig skånsk mad

Gör inte detta om du inte har tillgång till riktigt god lingonsylt, min är rårörd och frysta lingon finns att köpa året runt.
Det som gör den a la mig är att jag fräser bitar av bacon som får steka in i kagan istället för att servera stekt fläsk bredvid

Äggakaga a la Karin 1 person
1 ägg
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
fett att steka i
bacon i strimlor

Blanda samman ägg, mjöl och mjölk.
Fräs baconet knaprigt i lite fett och slå sen i smeten. Låt det steka på svagare värme tills den stelnat på översidan och fått färg på undersidan, vänd den, enklast genom att raskt tag i luften, annars med hjälp av en tallrik, stek klart på andra sidan.

Etiketter:

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home