Redig skånsk mad
Gör inte detta om du inte har tillgång till riktigt god lingonsylt, min är rårörd och frysta lingon finns att köpa året runt.
Det som gör den a la mig är att jag fräser bitar av bacon som får steka in i kagan istället för att servera stekt fläsk bredvid
Äggakaga a la Karin 1 person
1 ägg
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
fett att steka i
bacon i strimlor
Blanda samman ägg, mjöl och mjölk.
Fräs baconet knaprigt i lite fett och slå sen i smeten. Låt det steka på svagare värme tills den stelnat på översidan och fått färg på undersidan, vänd den, enklast genom att raskt tag i luften, annars med hjälp av en tallrik, stek klart på andra sidan.
Det som gör den a la mig är att jag fräser bitar av bacon som får steka in i kagan istället för att servera stekt fläsk bredvid
Äggakaga a la Karin 1 person
1 ägg
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
fett att steka i
bacon i strimlor
Blanda samman ägg, mjöl och mjölk.
Fräs baconet knaprigt i lite fett och slå sen i smeten. Låt det steka på svagare värme tills den stelnat på översidan och fått färg på undersidan, vänd den, enklast genom att raskt tag i luften, annars med hjälp av en tallrik, stek klart på andra sidan.
Etiketter: svingott
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home