Sparrisrisotto
Jag gillar verkligen risotto men av nån anledning blir det inte av. I lördags låg det färsk spansk sparris hos Willys, så jag köpte en bunt och så blev det sparrisrisotto.
Jag såg en gång när Nigella böjde sparrissen och lät den gå av där det passade den, vilket innebär att det blir där den inte är träig längre, ett jättebra knep!
Sparrisrisotto 1 p
6 sparrisstjälkar
lite smör/rapsolja
1 dl arborioris
0,5 tärning grönsaksbuljong
ca 3 dl vatten
parmesanost efter kassa och förstånd
svartpeppar
Skär sparrisarna i små bitar, ca 1,5 cm lägg knopparna åt sidan. Fräs bitarna först själva och sen med riset, börja späda undan för undan med vattnet samtidigt som du rör på svag värme. Buljongen smulas ner i början.
När riset har krämig konsistens men fortfarande har lite kärna är det klart, ner med riven parmesan, rör så det blir ännu krämigare, mera riven parmesan och lite svartpeppar över.
Min parmesanost kommer från Mossagårdens ostlåda, annars har Konsum en KRAV märkt vaccad parmesan som är jättegod!
Jag såg en gång när Nigella böjde sparrissen och lät den gå av där det passade den, vilket innebär att det blir där den inte är träig längre, ett jättebra knep!
Sparrisrisotto 1 p
6 sparrisstjälkar
lite smör/rapsolja
1 dl arborioris
0,5 tärning grönsaksbuljong
ca 3 dl vatten
parmesanost efter kassa och förstånd
svartpeppar
Skär sparrisarna i små bitar, ca 1,5 cm lägg knopparna åt sidan. Fräs bitarna först själva och sen med riset, börja späda undan för undan med vattnet samtidigt som du rör på svag värme. Buljongen smulas ner i början.
När riset har krämig konsistens men fortfarande har lite kärna är det klart, ner med riven parmesan, rör så det blir ännu krämigare, mera riven parmesan och lite svartpeppar över.
Min parmesanost kommer från Mossagårdens ostlåda, annars har Konsum en KRAV märkt vaccad parmesan som är jättegod!
Etiketter: ekologiskt, grönsaker, längtan till Italien
1 Comments:
Inget vin? Finhackad lök o selleri?
Kan man ju strunta i att kalla det risotto.
Ris föds i vatten och dör i vin...
Skicka en kommentar
<< Home