lördag, januari 06, 2007

Zupa Pomidorowa

Tomatsoppa med hemlagade nudlar från Polen, det är översättningen från boken, som än en gång är "Med dofter från hela världen"
Jag har gjort om receptet lite, om man nu kan kalla att använda buljongtärning istället för att koka egen buljong för lite. Dessutom hackade och fräste jag en lök, mixade och använde matlagningsgrädde och 8% creme fraiche. Jag brukar köpa Yoplaits.

Detta behövs till 6 portioner:

1 gul lök, hackad
1 msk olja
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 dl vispgrädde ( mellan )
1,5 dl creme fraiche
salt, peppar

nudlar:
2 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
0,5 tsk salt
1 msk olja

Blanda ihop degen till nudlarna, tag lite vatten i taget, jag behövde 1 msk till mina, låt degen vila i plast ca 30 minuter.

Fräs lök i olja så den blir mjuk på medelvärme, tillsätt kryddorna och tomatpurén och fräs även tomatpurén.
Tillsätt, tomater, vatten och buljong och låt det puttra i 10 minuter, tag upp kryddorna och mixa soppan om du vill. Ner med kryddorna igen. tillsätt grädde och CF, salta och peppra om det behövs

Kavla ut degen till nudlarna, skär dem i strimlor och koka i saltat vatten och servera till soppan, jag kokte mina nudlar portionsvis i soppan vilket funkade fint.

Det här är inte första gången som jag äter tomatsoppa, men jag tror att det är första gången som jag gör det utan att den har italiensk touche av örtkryddor, jag kände doften av kryddpeppar vilket jag är lycklig för och soppan blev inte så där fet som Viktoria pratar om på sin blogg.
Jag kommer att göra detta igen, dock kommer jag nog att köpa färdig tagliatelle.
Vad som gör soppan polsk vet jag inte.
Jag har ett kort också men jag orkar inte läsa in kameran i kväll.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home