torsdag, januari 27, 2011

Libanesisk lammrätt


I höstas hade Buffé en artkel om en libanesisk TV kock och lite recept. Eftersom jag har lammkött i frysen faller jag för en rätt med ris blandat med köttfärs och kryddor, serverat med en kokt lammbog-
När maten börjar bli klar inser jag att jag har ätit detta innan, en elev lagade det en gång fast han serverade det med kyckling och ärligt talat så hade lammbogen varit godare stekt...Men ris-köttfärsblandningen är god om än riklig, och jag kan tänka mig att laga detta till många och servera olika sorters stekt kött till eller varför inte grillat. Sen finns det roligare nötter att strö över än flagad mandel. Rikligt med persilja rekommenderas för färgens skull, dessutom skulle granatäpple ge friskhet såväl som färg till anrättningen
Tyvärr hittar jag inte receptet, nackdelen med att blogga långt i efterhand, men antingen har du rätt Buffé eller testa en sökning på ICA´s hemsida