måndag, juni 23, 2008

Röd rissallad

När jag var och firade sommarlov på Salt och Brygga hade de en röd quinoasallad på salladsbordet som var väldigt god.
När jag skulle laga upp lite mat idag i ett tämligen tomt kylskåp visade det sig att quinoa fanns inte hemma, det fanns däremot rött ris, vilket inte var någon dålig ersättare.
Riset blir rött av jordmånen i Camarque och när man kokar det ser det ut som om man kokar det i taskigt rödvin. Det går säkert bra med annat ris också men det skall vara någon form av råris!
Det blev lite annat utbytt också, svarta linserna väntar fortfarande på kokning, de var med i originalsalladen.
Blir det bara lite strandväder eller grillväder så är detta en trevlig sallad att äta.

Röd rissallad 4 port

2 dl rött ris
salt till kokvattnet
1 röd lök, fint hackad
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 msk vit balsamvinäger
svartpeppar
2 msk russin
2 msk pumpafrön
2 stora morötter, grovt rivna

Riset kokte jag i 30 minuter och lät det sen ligga kvar i kokvattnet ca 10 minuter. Spola det med kallt vatten och låt det kallna helt. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt ev kokta svarta linser eller något annat du känner för

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home