måndag, november 26, 2007

Chicken fricassé

Ett litet minne från min Au Pair tid för länge sen. Där gjorde jag enorma mängder av denna rätt och så åt vi det flera dar i sträck. Man kan gärna dubbla mängden kyckling i receptet och sätta mixerstaven i såsen när man lägger upp maten.

Chicken Fricassé 4 p

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja till fräsning
1 fp, 500 g krossade tomater
1 tsk timjan
salt och peppar, gärna 1 buljontärning

4 bitar kycklingovanlår

2 hg nötfärs
ströbröd, vatten, salt, peppar till en god ganska fast smet

Fräs löken i oljan i en liten gryta. Tillsätt tomater och kryddor, låt puttra några minuter.
Dra skinnet av kycklingen och lägg ner den i grytan. Låt det puttra kanske 15 minuter och forma sen 8 köttbullar av färsen och lägg ner det i grytan, låt puttra ytterligare 15 minuter och vänd bollarna så att de kommer ner i såsen och blir klara.
Smaka av
Vi åt alltid pasta till den då men ris, couscous eller matvete funkar bra.
Har funderingar på att nästa gång sätta till lite marockanska kryddor

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger annamaria said...

Ser himla gott ut! Men varför har man både kyckling och färs?

9:40 em  
Blogger Karin said...

Jag vet inte, lite variation kanske, jag gör det ibland med bara köttbullar också

10:31 em  

Skicka en kommentar

<< Home