onsdag, september 19, 2007

Päron, zucchini och vattenkrasse soppa

Det här är en av de godaste soppor jag ätit! Det är en väldigt lätt soppa och inte så tjock som puréade soppor brukar vara. Jag har börjat med Mossagårdslådor igen och fick vattenkrasse i torsdags.
Kombinationen av ingredienser gör att ingen smak blir dominerande utan det smakar lätt och gott. Receptet är en förvanskning av ett recept i Sheila Lukins USA kokboken. Servera gärna soppan som förrätt!

Päron, zucchini och vattenkrasse soppa 3-4 portioner

1 stor bananchalottenlök
1 tsk smör
2 päron
zucchini i ungefär samma mängd som päronen
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 knippe vattenkrasse
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Hacka löken och fräs den i smöret
Skala, kärna ur och tärna päronen i 1 cm bitar och skär zucchinin i lika stora tärningar. Tillsätt dem tillsammans med vattnet och buljongtärningen, koka upp och låt sjuda under lock ca 30 minuter. Lägg ner vattenkrassebladen i grytan och låt de mjukna av värmen, ca 5 minuter. Mixa. Tillsätt grädden, värm och smaka av med salt och peppar

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Brazilian Linda said...

Det där låter intressant. Det är säkert gott. Tyvärr så finns det inte vattenkrasse här. Det kanske är nåtog jag borde testa på att odla. :) Soppor övht är ju jättegoda bara man får till dem ordentligt.

2:02 em  
Blogger Dagliljan said...

Tack för receptet, står på spisen och puttrar. Hur mycket vattenkrasse ungefär? Det knippe jag köpte hos Mandelmanns idag är gigantiskt ;)

6:12 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home