torsdag, augusti 30, 2007

Färska dadlar

Jag köpte färska dadlar igår. De skiljer sig mycket från torkade. De är hårda och krasiga, har en lätt ton av dadel, men när man kommer in mot kärnan så känner man igen strukturen. De är inte så söta som man skulle tro att de behövde vara för att bli så söta som torkade dadlar är.
De är för övrigt uppätna!

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Erik said...

Hej,

Köpte också såna där gula dadlar för ett tag sen.

Jag ville bara upplysa dig om att du åt dom omogna.

Blev besviken först när jag smakade dom, tyckte dom inte smakade alls gott först. Men jag kollade upp dem på Internet och den här dadelsorten är mogna först när dom blir brunaktiga. Då är dom söta, honungslika och väldigt goda!

Synd att du inte fick smaka det, för dom är jättegoda när dom är mogna. :)

Det är ju så med all frukt egentligen. Att äta en stenhård, träig mango eller ananas är ingen höjdare direkt. Men säg den som inte gillar en perfekt mogen, söt, juicig, läskande mango?

Men i Mellanöstern äter man dem så vad jag har förstått. Dom ska vara väldigt förtjusta i det - även om dom inte är mogna. Ungefär som vi äter äpplen kanske?

Jag tycker dock inte att omogen frukt smakar gott. Det är synd att vi inte lärt oss att äta frukt mogen. Säkert 99% av alla som äter bananer t.ex. äter dem omogna. Bananer är faktiskt mogna först när dom får små bruna prickar (det är då stärkelsen omvandlas till socker, och dom blir mycket sötare, godare och lättsmälta då).

Du pratade om att torkade dadlar och dom är ju väldigt söta. Men dom vanliga bruna färska dadlarna är ju söta också. Medjool dadlar är supergoda och de är världens mest energirika frukt om jag inte misstar mig. Dock är dom väldigt dyra men men. :)

Det verkar vara en trevlig blogg du har. Ha det jättefint.

Mvh Erik

8:51 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home