Färs på längden och tvären
Jag köpte storpack nötfärs och gjorde en sats på 800 g till fyllning vilket innebär gott om matlådor
800 g nötfärs 10%
2 ägg
2 tsk salt
mynta denna gång
svartpeppar från kvarnen
Blanda ihop alltsammans och fyll halva urkärnade paprikor i olika färger med färsen, går lättast med en matsked tycker jag. Sätt i en ugnsfast form och så in i 200 grader tills de är klara, man får kolla så att färsen är genomstekt.
Dessa turkiska kryddor fick jag idag av en kollega ( tillsammans med en ansenlig mängd Viktoriaplommon )Det är mynta, köfteblandning, kommerinteihågochpratarinteturkiska och rödpeppar.
Jag tog genast och använde 4 hg färs enligt receptet ovan men blandade denna gång ner 1,5 tsk köftekrydda, gjorde låååånga järpar som jag stekte.
De sista 4 hg brynte jag bara och saltade och pepprade för senare förädling.
1 Comments:
Spiskummin är det. vgjorde jag efter ett beök på turkiska wikipedia. Coola kryddor.
Grymt avundsjuk på din lilla visp ovan
Skicka en kommentar
<< Home