Sushirullar för nybörjare

Receptet kommer från en bok som heter " Typ mat i köket alltså" och handlar om sommarkollo kockskolor för barn och ungdomar. Mycket gästkockar och väldigt trevlig bok. Tror att Inger Grimlund är en av författarna.
Sushiris:
4 dl sushiris
4 dl vatten
2 tsk salt
Skölj riset väl och koka det i vatten och salt under lock på svag värme 15 minuter. Drag det av värmen och låt stå med lock på ytterligare 15 minuter.
Häll ut riset i en skål eller form och tillsätt:
2 msk risvinäger
2 msk socker
1 msk vatten
som fått bli varmt så att sockret smälts
blanda försiktigt om och låt kallna framme
Sen är det dags att rulla makirullar eller andra formationer.
När jag åt mina hemma testade jag min nya tamarisoja men den var lite för salt tyckte jag.
Etiketter: Finns i sjön
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home