Tomatsås ( låter inte upphetsande men...)
Idag har mina elever lagat köttbullar, ugnsstekta potatisklyftor och rotsaker och "Karins Specialsås" Jag vet med all säkerhet att jag snott receptet någonstans men kan inte komma på var. Receptet är i alla fall löjligt enkelt!
Såsen är jättegod till grillat och går bra att frysa och värma, en kollega som fick smaka resterna trodde såsen skulle vara kall och bestämde sig för att servera den som dressing i en pastasallad på sonens studentskiva nästa vecka.
Så här gör man
20 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 brk krossade tomater
0,5 brk vatten
1 buljongtärning, grönsak, kött eller höns
1 msk margarin
0,5 - 1 tsk sambal oelek
Skala vitlöksklyftorna och dela dem i tre bitar, fräs dem i olja, tillsätt tomater, vatten och buljongtärning.
Låt småkoka utan lock ca 10 minuter
Mixa tillsammans med margarinklicken och sambal oelek.
Det funkar säkert att använda sig av fiskbuljong och servera den med fisk eller skaldjur men jag har aldrig testat
Såsen är jättegod till grillat och går bra att frysa och värma, en kollega som fick smaka resterna trodde såsen skulle vara kall och bestämde sig för att servera den som dressing i en pastasallad på sonens studentskiva nästa vecka.
Så här gör man
20 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 brk krossade tomater
0,5 brk vatten
1 buljongtärning, grönsak, kött eller höns
1 msk margarin
0,5 - 1 tsk sambal oelek
Skala vitlöksklyftorna och dela dem i tre bitar, fräs dem i olja, tillsätt tomater, vatten och buljongtärning.
Låt småkoka utan lock ca 10 minuter
Mixa tillsammans med margarinklicken och sambal oelek.
Det funkar säkert att använda sig av fiskbuljong och servera den med fisk eller skaldjur men jag har aldrig testat
Etiketter: grönsaker
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home