lördag, april 10, 2010

Jordnötsdressing

Jag har sjungit "Pink" s lov här länge nu och nu kom turen till jordnötsdressingen:

0,5 pressad/riven vitlöksklyfta
1 tsk färskpressad citron
3 msk råsocker
1 tsk salt
5-8 msk vatten
1 dl jordnötssmör
Skaka ihop alltsammans i en glasburk och tillsätt gärna en pressad lime vilket behövdes...
Efter första gången är jag helt övertygad; Ceasar dressing släng dig i väggen! efter tredje gången börjar jag ändra mig och det är konstiga att något som var så gott första gången nu åker ut med soporna . Det gör det tillsammans med Saras dinkelscones som varken är muffins eller scones utan något som jag slösat både aprikoser och ricotta på ( i brist på kesella) Hade jag inte bott i Malmö hade jag matat fåglarna med det..... sånt gör vi inte här!!

Mitt levainbak går framåt och jag har köpt ett fantstiskt fullkornsbröd på Anderssons Bakery i Köpenhamn ( mitt emot Centralen ) Jag är osäker hur Nimb är involverat i detta. Kaféet tar svenska dvs normala kreditkort ( vilket poängteras eftersom vi befinner oss i Danmark) men hoppa över Magrethe bakelsen om ni skall fika där...

Vad gäller fisken på översta bilden så är den nästan från Pink. Det är spätta som jag brett lite... wasabi på och lite strimlad salladslök, panerat och sen stekt...lite salt också!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Så gott det ser ut :-)

Kolla gärna in min NYA MATBLOGG
allt från lättlagade middagar, krämig kladdkaka till nyttigt hembakat bröd.

http://min-matblogg.blogspot.com/

11:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home