söndag, januari 08, 2012

Nästan som himma


Det är kul när det händer lite på det alkoholfria området och jag har köpt lite äppelmust tidigare på bolaget när det har varit specificerade äppelsorter i dem vilket känns lite spännande. Den här innehåller alla möjliga sorter, ekologiskt odlade och skall enligt baksidestexten ge en smak av Österlen...Det senaste måste komma med luften då Maglehem faktiskt inte ligger på Österlen utan strax norr om. Under de 26 år mina föräldrar bott på orten har vi haft roligt åt mäklarnas försök att vilja flytta objektet över åsen och få upp priset och arvodet lite.
Jag köpte ingen, 48 kronor för 630 ml kändes lite för mycket. Hade de pressat var sort för sig eller lite olika blandningar hade jag varit mer intresserad. Den godaste äppelmusten jag druckit var för övrigt pressad på Transparante Blanche, vilket känns lite märkligt då det inte smakar speciellt mycket om det äpplet.
Bilden kommer från Systembolagets hemsida och musten hör till det tillfälliga sortimentet

Linssoppa


En lite uppiggad linssoppa via Cooks illustrated som all min matlagning sker genom nuförtiden.
Denna innehåller bacon ( vad blir inte bättre av bacon...? ) kycklingbuljong och timjan. Linserna är dessutom Puy linser. Visst förstår ni att det blir bättre...
Jag tror att detta är ett gratisrecept från deras hemsida, annars är de 35 dollar det kostar i årsprenumeration väl värda pengar.

onsdag, januari 04, 2012

Brödbakning


I förrgår bakade jag Annas knådfria bröd och igår testade jag Cooks Illustrated´s som jag tog via appen.
CI har lite intressanta saker som lite öl och 1 msk vinäger i, betydligt längre jästider och så skall den gräddas i en emaljerad gryta som förvärms i ugnen. Min gryta var upptagen av en köttgryta på spisen så jag tog och satte in min baksten ( som jag inte tror varit ute ur skåpet på ett år ) och så jäste och gräddade jag brödet i min vanliga springform. Brödet blev riktigt bra men jag känner att jag längtar efter lite grovt i brödet och jag har mjöl som stått ett bra tag så det känns som om jag vill baka upp det ganska snabbt nu.

CI har vissa saker som är fria och sen får du rubbet när du betalar in 35 dollar och du har dessutom två veckor på dig innan de drar pengarna att ångra dig. I appen finns även en funktion som gör att man klickar på en ingrediens så läggs den till i en shoppinglista och det finns timers inbyggda i recepten, dock har jag inte fattat hur jag skall få ljud i dem....