Köttsoppa
Ibland blir man bara så sugen på något speciellt och häromdagen var det köttsoppa för min del. Då spelar det ingen roll att man har ett halvt lamm i frysen utan man måste iväg till affären och handla efter jobbet!!!!
Jag fick ut ungefär 2,5 liter soppa av satsen och gjorde ungefär så här:
Köttsoppa
1 kg högrev med ben
Koka köttet ca 1,5 timmar tills det är mört, ta med salt, pepparkorn, lagerblad och en lök. detta tillsätts efter att du skummat buljongen.
I purjolök i grova strimlor
1 palsternacka i tärningar
2 morötter i tärningar
1 bit rotselleri i tärningar också
När köttet är färdigt ta upp det och det andra gojset i spadet, sjud sedan grönsakerna tills de är nätt och jämnt färdiga, smaka av spadet med salt, buljong, fond och peppar och tillsätt köttet som du skurit i tärningar och en driva hackad persilja.
Detta går utmärkt att frysa!
Variera med att ha i potatis, kålrot eller persiljerot och om du gillar det kan det serveras med gammal hederlig klimp...